“Een lichte beperking hoor!”

De storm is ondertussen gaan liggen, en mensen vertonen zicht weer op de straten van Drachten, waaronder ik zelf en Marten, Marten is 66 jaar oud en woont in Drachten.

Waar kun je gelukkig van worden?

“Ha, van de kinderen, de kleinkinderen, mijn gezondheid en dat soort spul. En van vakanties! Ik ben nu al een aantal jaar uit het werk dus we kunnen gauw eens even er uit. Ook wel omdat begeleider ben bij de Dolfijn, die verzorgt vakanties voor mensen met een beperking, een lichte beperking hoor!

Marten in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

Hoe ben je daar zo bij gekomen?

Ik werkte eerst bij Philips en op een gegeven moment sloot de afdeling waar ik werkte en dan kreeg je een begeleider toegewezen en uiteindelijk gaf die me de tip! Maar ik moest me voor m’n 60e opgeven, dus ik had nog een jaar om het te regelen zeg maar. Maar het leuke is dat je overal terecht komt, je werkt samen met allemaal vrijwilligers die het zelfde doel als jij hebben en dat is ervoor zorgen dat mensen een fijne tijd hebben en als je dan ziet dat dat lukt dat ze plezier hebben en überhaupt met vakantie kunnen dan geeft mij dat echt heel veel voldoening. En daarnaast kom je zelf ook overal terecht, van Griekenland tot Duitsland maar soms ook in Nederland zelf gewoon. En ik hoop dat we nog eens naar ons favoriete gebied kunnen gaan, heb het verzoek ingediend, ook omdat we in die regio de leuke plekje kennen om die te kunnen laten zien. Dus dat is nog even afwachten!

Drachtster Courant

Dit was het eerste portret van 2018 dat in de Drachtster Courant verscheen en zet het project voort in het tweede jaar. We kijken weer uit naar nieuwe mensen, nieuwe verhalen en verse portretten. Daarnaast gaat het werk aan het boek onverminderd door en we zullen vrij snel meer informatie hebben over wanneer dat uit komt.

Het Boek

Wil je als eerste informatie ontvangen over de status en hoe ver het project gevorderd is, vul dan hieronder je email adres in en ik hou je persoonlijk op de hoogte.

Ontdek ook het verhaal achter deze personen:

“Empathie! Nooit apathie!”

Deze breed glimlachende meneer kwam ik ondertussen al voor de tweede keer tegen, dan is het toch echt wel tijd om iemand aan te spreken en zodra ik vroeg of ik zijn portret mocht maken gebaarde Ata dat hij dat graag wilde. Hij is trouwens 66 jaar oud en woont in Drachten. Wat maakt u [...]

“Ja! Doe maar!”

Zelden kom je ze zo enthousiast tegen, toen ik haar vroeg om haar portret te maken was meteen de eerste reactie: “Ja! Doe maar!” “Ik word er echt blij van als ik

Hij komt uit de Harkema!

Afgelopen maandag kwam het te sprake of mensen dit wel willen, en dat keiharde cijfers ontbraken, maar ik ben trots te mogen vermelden dat we cijfers binnen hebben. Keiharde! Op de straten van Drachten sprak ik dit koppel aan, ongeacht de temperatuur liepen ze toch lekker in het zonnetje ( dit beïnvloed de keuze om […]

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: