“Een lichte beperking hoor!”

De storm is ondertussen gaan liggen, en mensen vertonen zicht weer op de straten van Drachten, waaronder ik zelf en Marten, Marten is 66 jaar oud en woont in Drachten.

Waar kun je gelukkig van worden?

“Ha, van de kinderen, de kleinkinderen, mijn gezondheid en dat soort spul. En van vakanties! Ik ben nu al een aantal jaar uit het werk dus we kunnen gauw eens even er uit. Ook wel omdat begeleider ben bij de Dolfijn, die verzorgt vakanties voor mensen met een beperking, een lichte beperking hoor!

Marten in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

Hoe ben je daar zo bij gekomen?

Ik werkte eerst bij Philips en op een gegeven moment sloot de afdeling waar ik werkte en dan kreeg je een begeleider toegewezen en uiteindelijk gaf die me de tip! Maar ik moest me voor m’n 60e opgeven, dus ik had nog een jaar om het te regelen zeg maar. Maar het leuke is dat je overal terecht komt, je werkt samen met allemaal vrijwilligers die het zelfde doel als jij hebben en dat is ervoor zorgen dat mensen een fijne tijd hebben en als je dan ziet dat dat lukt dat ze plezier hebben en überhaupt met vakantie kunnen dan geeft mij dat echt heel veel voldoening. En daarnaast kom je zelf ook overal terecht, van Griekenland tot Duitsland maar soms ook in Nederland zelf gewoon. En ik hoop dat we nog eens naar ons favoriete gebied kunnen gaan, heb het verzoek ingediend, ook omdat we in die regio de leuke plekje kennen om die te kunnen laten zien. Dus dat is nog even afwachten!

Drachtster Courant

Dit was het eerste portret van 2018 dat in de Drachtster Courant verscheen en zet het project voort in het tweede jaar. We kijken weer uit naar nieuwe mensen, nieuwe verhalen en verse portretten. Daarnaast gaat het werk aan het boek onverminderd door en we zullen vrij snel meer informatie hebben over wanneer dat uit komt.

Het Boek

Wil je als eerste informatie ontvangen over de status en hoe ver het project gevorderd is, vul dan hieronder je email adres in en ik hou je persoonlijk op de hoogte.

Ontdek ook het verhaal achter deze personen:

“Dus dan kan ik rondlopen te stralen!”

Het is een ietwat sombere dag, een dag zoals we dat gewend zijn van dit seizoen. Toch zie ik in de verte een opgemonterde man me tegemoet wandelen. Dit is Pieter, en Pieter is 57 en woont in Drachten. Laten we eens kijken wat hij te zeggen heeft. Wat maakt je gelukkig? Ik word altijd […]

“Je kan beter arm en gezond zijn”

Rika ( 61 jaar ) houdt er niet van om recht in de camera te kijken, Jean ( 66 jaar ) heeft er gelukkig minder moeite mee, of het een probleem is? Absoluut niet, verandering van spijs doet eten, dus een portret dat er anders is dan de rest zal het project geen kwaad doen. […]

“En het is nu droog!”

Het weer begint weer ( padum tss ) beter te lijken, althans half Nederland hoopt dat uit volle borst en de andere helft heeft de hoop zo stiekem al een beetje opgegeven. Hoe dan ook, het is goed te bedenken dat we mindere tijden gehad hebben. Laten we terug denken aan die dag dat code […]

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: