“Een lichte beperking hoor!”

De storm is ondertussen gaan liggen, en mensen vertonen zicht weer op de straten van Drachten, waaronder ik zelf en Marten, Marten is 66 jaar oud en woont in Drachten.

Waar kun je gelukkig van worden?

“Ha, van de kinderen, de kleinkinderen, mijn gezondheid en dat soort spul. En van vakanties! Ik ben nu al een aantal jaar uit het werk dus we kunnen gauw eens even er uit. Ook wel omdat begeleider ben bij de Dolfijn, die verzorgt vakanties voor mensen met een beperking, een lichte beperking hoor!

Marten in het portret van Drachten door fotograaf Jeffrey Wakanno

Hoe ben je daar zo bij gekomen?

Ik werkte eerst bij Philips en op een gegeven moment sloot de afdeling waar ik werkte en dan kreeg je een begeleider toegewezen en uiteindelijk gaf die me de tip! Maar ik moest me voor m’n 60e opgeven, dus ik had nog een jaar om het te regelen zeg maar. Maar het leuke is dat je overal terecht komt, je werkt samen met allemaal vrijwilligers die het zelfde doel als jij hebben en dat is ervoor zorgen dat mensen een fijne tijd hebben en als je dan ziet dat dat lukt dat ze plezier hebben en überhaupt met vakantie kunnen dan geeft mij dat echt heel veel voldoening. En daarnaast kom je zelf ook overal terecht, van Griekenland tot Duitsland maar soms ook in Nederland zelf gewoon. En ik hoop dat we nog eens naar ons favoriete gebied kunnen gaan, heb het verzoek ingediend, ook omdat we in die regio de leuke plekje kennen om die te kunnen laten zien. Dus dat is nog even afwachten!

Drachtster Courant

Dit was het eerste portret van 2018 dat in de Drachtster Courant verscheen en zet het project voort in het tweede jaar. We kijken weer uit naar nieuwe mensen, nieuwe verhalen en verse portretten. Daarnaast gaat het werk aan het boek onverminderd door en we zullen vrij snel meer informatie hebben over wanneer dat uit komt.

Het Boek

Wil je als eerste informatie ontvangen over de status en hoe ver het project gevorderd is, vul dan hieronder je email adres in en ik hou je persoonlijk op de hoogte.

Ontdek ook het verhaal achter deze personen:

“Met een vliegtuig.”

Fotograaf Jeffrey Wakanno werkt sinds januari aan ‘Het Portret van Drachten’. Het doel van dit project is om de mensen die we in het dagelijks leven vaak straal voorbij lopen zonder een tweede blik waardig te keuren, beter te leren kennen. ,,Het mooie van dit project is dat het laat zien dat ieder van ons […]

“Ik heb tijd genoeg, want ik ben lekker vroeg”

Mag ik je wat vragen? “Ja tuurlijk, ik ben onderweg naar mijn werk maar ik heb de tijd, want ik ben lekker vroeg.” “Waar ik blij van kan worden is als

“Maar dan ben je dus te laat”

Niet alleen de jeugd tref je tegenwoordig diep verzonken in hun mobieltjes, het is iets van alle leeftijden geworden, zo ook voor Jan ( 67 ) uit Drachten, hij houdt ervan als hij wat voor anderen kan doen; “elkaar helpen is belangrijk” zegt hij zo als ik hem vraag waar hij gelukkig van kan worden, [...]

Related Posts

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers liken dit: