Geertje Greetje in het portret van Drachten door Jeffrrey Wakanno

“Wat een vraag voor op een regenachtige zondag!”

Op een vochtige middag kom ik Geertje ( 32 jaar ) uit Drachten tegen op straat, en enthousiast poseert ze voor het portret; “mag ik wel glimlachen?”.

Het duurde even voordat het kwartje viel waar ze dit project van kende, maar al gauw hadden we het uitgebreid over de dingen die je meemaakt als je zo met mensen op straat spreekt, je komt namelijk vrij snel tot de kern van een persoon als je ze vraagt wat ze gelukkig maakt. Zo trof ik net voor ik Geertje sprak een vrouw van negentig jaar die vier keer kanker overleefd heeft, en nog door gaat. Maar soms zijn het ook veel luftigere dingen. Maar dat contact met mensen, dat is wat mij gelukkig maakt.

Geertje Greetje in het portret van Drachten door Jeffrrey Wakanno

Maar genoeg over mij, wat maakt jou blij?

“Wat een vraag voor een regenachtige zondag! Ik word er gelukkig van als ik mensen om me heen heb die me lief hebben, zoals familie en vrienden. Samen zijn met fijn gezelschap doet me echt goed.”

Heb je een grote familie?

“Nou nee, hahah dat dan weer niet, maar kan het gelukkig goed aanvullen met vrienden, die kun je er wat gemakkelijker bij uitkiezen. Maar gewoon de gezelligheid die je samen hebt, daar kan ik echt van genieten.”

En zo blijkt dat de kleine dingen soms een grote impact hebben op het leven van mensen om ons heen, en we spelen allemaal een rol in het geluk van onze medemens. Ik durf te wedden dat Geertjes vrienden en familie er niet altijd direct bij stil staan wat geluk ze haar bezorgen, toch doen ze dat keer op keer weer. Daarom is het belangrijk om juist in de momenten die niet speciaal zijn er voor elkaar te zijn, elkaar lief te hebben en het gezellig te maken, want dan kun je op de grote moment of als iemand je vraagt wat je gelukkig maakt er met een tevreden hart op terug kijken.

Vergelijkbare berichten